Bulvár

2012.03.26. 09:15

Budapesten kezdi turnéját a Deadlock

Április 20-án kezdi aktuális tavaszi turnéját a német Deadlock. A dallamos death-metal zenét játszó formáció első koncertjének helyszíne a budapesti Crazy Mama Club lesz, ahol az Unguided és a Devastating Enemy tölti majd be az előzenekari szerepet.

zaol.hu


A Deadlock járt már hazánkban, ám az 1997 óta működő formáció ezúttal új felállásban mutatja be programját, hiszen Johannes Prem énekes tavaly távozott a csapat éléről, így a frontemberi szerepet Sabine Scherer mellett az a John Gahlert látja el, aki 1999-ben még basszusgitárosként csatlakozott a zenekarhoz.

A bajor vidékről származó Deadlock ugyan már 15 éve működik aktívan, ám az együttes a korai időszakban nem tudott kitörni szűkebb hazájából. A csapatot az énekes Johannes Prem, a gitáros Sebastian Reichl és a dobos Tobias Graf hozta létre, akikhez a basszusgitáros posztján egy Mike nevű zenész csatlakozott. A kezdeti formációnak öt évre volt szüksége, hogy az első nagylemezét, a The Arrival című albumot elkészítse. Ebben az időben már a csapatnak a billentyűs hangszereken is játszó Sabine Weniger énekes személyében egy ötödik tagja is volt.


A Deadlock második albuma Earth címmel 2005-ben került a boltokba, ezt a nagylemezt már ismételten megújult felállásban rögzítették, ugyanis időközben a gitáros Gert Rymen is csatlakozott hozzájuk. A hatos felállás azóta stabilnak tekinthető, bár személycserék történtek. Részben ennek is köszönhető, hogy a zenekar folyamatosan megújította stílusát, a 2007-es Wolves című nagylemezen már elektronikus hatások is mutatkoztak. A Deadlock ebben az időben készítette el első videoklipjét, a kisfilmet a Code Of Honor című dalhoz forgatták.

A nagy áttörést a csapat számára a negyedik nagylemez, a 2008-as Manifesto hozta meg. Az album ismét hozott újítást, a Deathrace című dalban rap-betét hallható, a Dying Breed című szerzeményben a Scar Symmetry énekese, Christian Alvestam működik közre, a Fire At Will pedig szaxofon betétet tartalmaz.



2008 decemberében a csapatból távozott Thomas Huschka basszusgitáros, akinek helyére 2009 májusában John Gahlert lépett. Az ötödik album, a Bizarro World már vele készült. A nagylemez felvételeit követően a csapat alapító énekese, Johannes Prem döntött a távozás mellett, így az új basszusgitárosra maradt az énekesi feladat, míg a megüresedett zenészi posztra Ferdinand Rewicki került, aki háttéremberként már évek óta együtt dolgozott a Deadlock tagjaival.

A német zenekar a dallamos death-metal híve, dalaikban ugyanakkor metalcore elemek is felfedezhetőek. A csapat arculatát jelentősen meghatározta az ének, a hörgős férfiszólam mellett ugyanis időnként tiszta hangokat, valamint női éneket is használnak. Ezt a magyar közönség többször is megtapasztalhatta, hiszen 2007-ben Budapesten játszottak, de felléptek már fesztiválon is. Az aktuális tavaszi turnéjukat Budapesten kezdik, április 20-án a Crazy Mama Clubban, innen előbb Németországba, Svájcba és Csehországba mennek tovább, majd májusban a Nightrage és a Demon Hunter társaságában folytatják a koncertezést.



Zeneoldal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!