Bulvár

2012.02.17. 13:16

Sir Paul McCartney leteszi a jointot

Röviddel hetvenedik születésnapja előtt Sir Paul McCartney bejelentette: nyolcéves kislánya érdekében lemond a marihuánás cigarettáról.

MTI

"Én már elszívtam a magamét. Ha gyereket nevel az ember, a felelősség érzése szerencsés esetben felerősödik" - nyilatkozta a zenész a Rolling Stone magazinnak adott interjújában. 
   
Az interjúban elismerte, hogy nagyon sok füves cigarettát szívott. A hatvanas évek közepén Bob Dylan ismertette meg vele a marihuánát, idővel pedig "szorgos" drogfogyasztóvá vált. Kipróbálta a heroint, az LSD-t és a kokaint is.
   
McCartney nyolcéves kislánya, Beatrice miatt döntött úgy, hogy felhagy a drogfogyasztással. A gyermek anyja, Heather Mills válóperük idején elmondta: a zenész számára olyan volt a füves cigaretta, mint más számára egy csésze kávé vagy tea.
   
Az ex-Beatle arra nem adott magyarázatot, négy idősebb gyermeke érdekében miért nem mondott le a drogokról.
   
Szenvedélyéből korábban sem csinált titkot, emiatt többször került szembe a törvénnyel is, többször letartóztatták. 1972-ben Skóciában és Svédországban kapták el kannabiszbirtoklás miatt, 1980-ban pedig kiutasították Japánból, miután csomagjába rejtve fél font füvet találtak.
   
McCartney azt is elmondta, elgondolkodtak rajta, hogy újra színpadra lépjen a Beatles - melynek tagjai közül McCartneyn kívül már csak Ringo Starr él - de végül mégsem teszik, mert "nem akarják tönkretenni a Beatles eszméjét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!