Bulvár

2012.01.22. 09:00

Docta és Diaz megtalálta a jó irányt: már Caramellel is dolgoztak

A hazai underground rapzene népszerű csapata, a nagykanizsai Rhyme Project nemrég ugyan feloszlott, ám a banda két tagjának, Böcskei Lászlónak, illetve Csöndör Lászlónak a szó szoros értelmében jó irányt vett karrierje. Nemrégiben Caramel koncertjén léptek fel, sőt a lemezen is közreműködtek.

Sámel József

Legutóbb akkor írtunk a kanizsai Rhyme Projectről, mikor kiadták Fénysebesség című albumukat. A több száz példányban kinyomott lemezt hamar elkapkodták a stílus rajongói, ám azóta nem sokat hallatott magáról a formáció.

- Nehéz volt együtt tartani a csapatot, az élet mindenkit más irányba terelt - kezdte Böcskei László, alias Docta. - Végül csak ketten maradtunk Diazzal - Csöndör László -, így most ebben a felállásban ontjuk a rímeket. Pontosabban Diaz már Budapesten él, ott alakított ki egy kis stúdiót, ahol szerencsére egyre több a munka.

 


A magyar rapcsapatok mellett, egyre több hazai popénekesnek is készítek zenéket, így például a Megasztárból ismert Hiennek, a Unique Együttesnek, s nemrég Caramel lemezére is készült öt nóta. Mint kiderült: Diazt maga Caramel hívta fel, aki akkoriban kezdett dolgozni most megjelent Vízió című lemezén.


- Először azt hittem valaki hülyéskedik, aztán leesett, hogy tényleg Caramel van a vonal túlsó végén - elevenítette fel a történteket Diaz. - Találkoztunk, összeültünk, s pár nap múlva már meg is született az első dal, melyet továbbiak követtek. Caramel lemezére végül öt nóta került fel, köztük a Jó irány című dal is, amit eredetileg magunknak készítettünk.

A srácokat még egy megtiszteltetés érte, nemrégiben Caramel Syma csarnokban rendezett koncertjén is felléptek. Az énekes kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy a Docta és Diaz is színpadra lépjen.




- Fellépéseink eddig is voltak, de egészen már száz embernek rapelni, mint nyolcezernek - magyarázta Docta, aki elárulta: a színpadra lépés előtt egy zabszemet sem lehetett volna..., de aztán remekül sikerült a közös produkció.

S, hogy lesz-e folytatás? A srácok bizakodóak, következő lemezükön ugyanis Caramel is viszonozza a közreműködést.


- Az album már majdnem elkészült, februárban szeretnénk klippet forgatni, majd márciusban kiadni a lemezt - árulta el Diaz, aki hozzátette: a kemény rapbetétek mellett, lágyabb r&b dalok is felcsendülnek majd a lemezen.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!