Bulvár

2011.10.11. 11:43

Újra Budapestre jön a Nightwish

Jövő évi turnéja során újra fellép Magyarországon a Nightwish. A hamarosan megjelenő új albumával koncertező világhírű finn zenekar a most közzétett terv szerint április 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Gyuricza Ferenc


A Nightwish soron következő albuma, az Imaginaerum Finnországban november 30-án, Európa több részén pedig december 2-án jelenik meg. A korongot a Storytime című kislemez vezeti fel, utóbbi november 11-től lesz elérhető. A Nightwish nemcsak albumot jelentet meg Imaginaerum címmel, hanem egy filmet is, mely a jövő év elején kerül bemutatásra. A film forgatása már augusztus végén elkezdődött Kanadában, és nagyrészt kanadai színészek szerepelnek majd benne. A halálos ágyán egy gyerekkori álmára visszaemlékező öregember képzeletbeli világát felidéző film rendezője Stobe Harju lesz.



A zenekar a nagylemez dalaival újabb turnéra indul. A koncertek látványvilágát a zenekar minden korábbinál monumentálisabbnak ígéri. Az egyelőre húsz állomásosra tervezett európai turné 2012. április 10-én kezdődik Göteborg városában. A magyarországi koncertre április 29-én kerül sor. A hazánkkal szomszédos országok közül Ausztriában és Szlovéniában lép még fel a Nightwish.

 




Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!