Bulvár

2011.04.20. 12:20

Ryan O'Neal, a Love Story főszereplője 70 éves

A hetvenes évek elején Hollywood egyik legígéretesebb fiatal csillagának számított az április 20-án hetvenedik születésnapját ünneplő Ryan O'Neal. Nevét két szerelmi történet tette ismertté: az első a Love Story főszerepe volt, a másik az a való életben is halálig tartó románc, amely a szexszimbólum Farrah Fawcetthez fűzte.

MTI

 

 Az új évezredben jobbára tévésorozatokban tűnik fel, így szerepel a Született feleségek című komédiában és a Doktor Csont című bűnügyi sorozatban. A tárgyalótermek világát a való életben is jól ismeri: a vérmes színészt már fiatalon két hónap elzárásra ítélték garázdaság miatt. Lánya, Tatum azt írta emlékirataiban, hogy apja annyira féltékeny volt rá a Papírhold sikere miatt, hogy megverte őt. 2007-ben felnőtt fiával verekedett össze, és rálőtt a piszkafával hadonászó fiatalemberre, egy év múlva egy másik fiával együtt vették őrizetbe kábítószer birtoklása miatt.
   
A lapok címoldalára az elmúlt évtizedekben már inkább magánéletével került föl. O'Neal kétszer nősült és vált el, de élete igazi szerelme Farraw Fawcett, a hetvenes évek szőke szépsége, Charlie egyik angyala lett. 1980-tól éltek együtt, gyermekük is született, de soha nem házasodtak össze. Az élet aztán mintha ismételni akarta volna a filmet: a színésznek a valóságban is át kellett mindazt élnie, amit annak idején a filmvásznon. Ő maga 2001-ben leukémiát kapott, de kigyógyult belőle, a kór azonban 2006-ban kedvesét támadta meg. Farrah a rákkal vívott küzdelméről nagy vihart kavaró dokumentumfilm is készült, amely milliókat rendített meg. A kezelés azonban nem használt, és Farrah 2009 nyarán elhunyt - néhány nappal azelőtt, hogy O'Neal végre elvehette volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!