Bulvár

2011.02.02. 14:44

A Helloween is csatlakozott a Masters Of Rock fellépőihez

A német Helloween lesz az idei Masters Of Rock fesztivál egyik főzenekara. A csehországi rendezvény szervezői folyamatosan teszik közzé a fellépők neveit, így azt is bejelentették, hogy a Helloween mellett az ausztrál Airbourne zenekart is láthatják a rendezvény látogatói.

Gyuricza Ferenc

A Helloween a Masters Of Rock történetének egyik legkedveltebb zenekara, hiszen már a második fesztiválon, 2004-ben is ott voltak a fellépők között. Két évvel később ugyancsak koncertet adtak Vizovice-ben, s 2010-ben megint felléptek a cseh kisvárosban, igaz, akkor már nem a nyári fesztiválon, hanem a Winter Masters Of Rock keretein belül.


A Helloween a Scorpions és az Accept után a harmadik legismertebb német rockzenekar, amelyet stílusteremtőnek tartanak. Nevükhöz fűződik a germán speed-metal irányzatának elindítása, amely a nyolcvanas évek óta töretlenül őrzi népszerűségét. Az együttes egyik alapítója a gitáros-énekes Kai Hansen volt, aki már a hasonló stílusban dolgozó Gama Ray vezetője. A zenekar korai felállásából ma már csupán a gitáros Michael Weikath és a basszusgitáros Markus Grosskopf található az együttesben, akik mellé 1994-ben Andi Deris énekes, 2002-ben Sascha Gerstner gitáros, 2005-ben pedig Daniel Löble dobos csatlakozott. A zenekar közel három évtizedes története során több, mint tucatnyi stúdióalbumot, számos koncert- és válogatáslemezt, E.P.-t, illetve különleges kiadványt jelentetett meg. Utoljára tavaly készítettek stúdióalbumot, a 7 Sinners című nagylemez eddigi pályafutásuk egyik legsikeresebb kiadványa lett.

 

További zenei híreink itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!