Bulvár

2010.10.21. 14:07

Lepadlózott a szakma az Anti Fitness Club új videoklipjétől

Magyarországon eddig még példátlan, teljesen egyedülálló technikai megoldásokat tartalmazó videoklippel jelentkezett az Anti Fitness Club. A zenekar legújabb kislemezéhez, az Angyal című dalhoz olyan kisfilmet készített, amely a hazai zenészszakmát is ámulatba ejtette.

Gyuricza Ferenc

Az Angyal a zenekar második, még tavaly megjelent Lélekzet című albumán található. A lemezről ez az első szerzemény, amelyhez videoklip is készült. Az október 15-én bemutatott kisfilm több, mint hat hónapig készült. Ennek oka, hogy a klip készítői egy idehaza még sosem alkalmazott technikával dolgoztak.


- Mindenképpen olyan kisfilmet szerettünk volna, amely erősíti a dal mondanivalóját, miszerint a sors valahogy mindig olyan szituációkat szül, amelyek előre visznek, még ha azok első látásra vészjóslónak is tűnnek. Mintha valaki, egy külső, láthatatlan erő, egy angyal vigyázna ránk - mondta Molnár Tamás gitáros-énekes, a dal szerzője és szövegírója.


Nézze meg a videóklipet!



A klipben a zenekar tagjai fákként jelennek meg egy mesebeli erdőben, amelyben tűzvész pusztít, majd egy hatalmas vihar képében égi segítség érkezik. A forgatás során a stáb green box technikával rögzítette a képkockákat. A kliprendező Indián szerint a zenekarral mindvégig azonos hullámhosszon mozogtak, akárcsak az Anti Fitness Club tagjai, ő is egy szürreális környezetet álmodott meg, amelyhez hasonlót eddig többnyire Tim Burton filmjeiben láthattunk. A forgatást követően a zöld felületekre Manga István animátor hónapokig tartó, aprólékos munkával egy misztikus erdő varázsolt. A legbonyolultabb feladat a zenészek teste és a hozzájuk tartozó fák közötti interakció létrehozása, valamint a környezet előállítása jelentette, mivel annak dinamikusan változnia kellett az események hatására. Az eredmény a magyar könnyűzene világában eddig példa nélküli alkotás lett, amelyet a szakma is egyértelmű elismeréssel fogadott.


- Amikor megmutattak egy-egy képkockát, vagy jelenetet, lepadlóztam, és éreztem, hogy itt valami óriási dolog van készülőben - ismerte el Molnár Tamás. - A látottak a legvadabb álmainkat is felülmúlták. Ez a videoklip tanúbizonyság arra, hogy képesek vagyunk a folytonos megújulásra, és a zeneiség mellett komoly hangsúlyt helyezünk a vizualitásra is. Úgy érzem, valami olyat hoztunk létre, ami nem csak a zenekar életében lehet mérföldkő.


További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!