Bulvár

2010.09.24. 16:20

Lifejune: keszthelyi együttes a Megasztárban (fotókkal)

Egyetlen zalai döntősként szombaton élőben is bemutatkozik a Megasztár televíziós tehetségkutató ötödik szériájában a keszthelyi Lifejune együttes, s a legjobb 12 közé is bekerülhetnek.

Gyuricza Ferenc

A keszthelyi Lifejune együttes korábban már sikeresen szerepelt az ABC tehetségkutató Bécsben megrendezett közép-európai döntőjében, az Amerikai Egyesült Államokban egy dalversenyen pedig mintegy 2500 indulóból a negyedik helyen végeztek. A Szekeres Norbert énekes-gitáros, Erdős Szabolcs gitáros, Döbröntei Máté basszusgitáros és Gacsai Zsolt dobos felállású zenekar azonban idehaza is szeretett volna bizonyítani.

- Nagyszerű érzés, hogy bekerültünk a legjobb 24 közé, ráadásul ott csupán négy zenekar van - mondta Gacsai Zsolt. - Most egy úgynevezett párbaj vár ránk, egy másik zenekarral kell megmérkőznünk, ami annyit tesz, hogy egymás után mindketten ugyanazt a feldolgozást játsszuk el a saját felfogásunk, a saját stílusunk szerint, majd a zsűri értékelését követően a közönség dönt arról, hogy a két produkció közül melyiket juttatja tovább.


Arról, hogy kivel kell megküzdeniük, illetve milyen feldolgozást adnak elő, a szerződésben rögzített feltételek miatt egyelőre nem beszélhetnek a zenekar tagjai, mindez az élő televíziós adásban derülhet csak ki. Gacsai Zsolt mindenesetre bízik a rajongóikban, hiszen elmondása szerint egyre nagyobb a táboruk, főleg a zalaik készülnek a szombati élő adásra.

- A verseny szakmai zsűrijétől eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, annak ellenére, hogy a vágás miatt a televízióban kissé félreértelmezhető volt Mester Tamás véleménye - folytatta a zenekar dobosa. - Ő ugyanis azzal kezdte a véleményét, hogy a mi feldolgozásunk tetszett neki a legjobban, ám még jobban sikerülhetett volna, ha Szeky, az énekesünk egy kicsit magasabban énekel. Ugyancsak ő mondta, hogy a zenei alapot viszont zseniálisnak találta. Sajnos, ezek a dicsérő mondatai a szerkesztett adásból kimaradtak. Fontosnak tartom ugyanakkor megjegyezni, hogy szó nem volt arról, hogy hamis lett volna az ének. Presser Gábornak szintén nagyon jó a véleménye rólunk, ő még az első középdöntő után fogalmazott úgy, hogy számára egyértelműen a Lifejune nyújtotta a nap legjobb zenekari produkcióját.


A keszthelyi zenekar a versenyre részben Budapesten, részben Székesfehérváron készül. A dalokat alapvetően ők rakják össze  ebben már van tapasztalatuk, hiszen megalakulásuk óta számos saját szerzeményt jegyeznek , de a szakmai munkát a United együttes két tagja, a Megasztárban korábban zsűritagként is közreműködő Pély Barna, illetve Mits Gergő is segíti.

- Nekik  nagy gyakorlatuk van a zeneszerzésben, mégis inkább csak akkor adnak tanácsokat, amikor már majdnem teljesen összeáll egy szám - magyarázta a zenekar szószólója. - Elsősorban olyan ötletekkel segítik a munkánkat, hogy hol lenne célszerű dinamikai váltásokat alkalmazni, illetve a zenei harmóniák tekintetében tesznek javaslatokat. Amit tehát a közönség hall tőlünk, az szinte teljes egészében a mi ötletünk, a saját stílusunk.


 
Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre!

Megasztár 5: A Kriszti és a Magyarucca a legjobbak közé jutott

X-Faktor kontra Megasztár (TV jegyzet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!