Bulvár

2010.06.28. 08:17

Új énekessel vette fel harmadik albumát a No Thanx

Harmadik nagylemezét jelentette meg Se kép, se hang címmel a No Thanx. A szombathelyi zenekar ezzel az albummal mutatja be új énekesét, Rolit. A kiadvány további érdekessége, hogy papírborítóban kerül forgalomba.

Gyuricza Ferenc

A lemezen szereplő dalok többségét az új frontember, valamint a No Thanx gitárosa, Dávid rakta össze. Roli a szövegeket írta, a zeneszerzés pedig Dávid feladata volt.

- Szerintem ez a No Thanx album lett a legerősebb és legkiforrottabb - mondta a gitáros. - A munka végére egy olyan anyag kerekedett ki, amiért megérte küzdenünk, mert igazán belőlünk jön, rólunk szól. Kinyíltunk, szabadabb rockzenét írtunk, ráadásul a korábbinál jóval változatosabb stílusban. Az akusztikus lassú számoktól, a gyorsabb, punkos darabokig minden megtalálható a lemezen. A számoknak a lehangolt gitároknak köszönhetően sokkal vastagabb, komolyabb alapja lett.


A 22 éves kecskeméti Rolit - aki a No Thanx-hez való csatlakozása előtt is rock zenekarokban énekelt - nemcsak a zenélés, hanem baráti szálak is fűzik a csapathoz. Elmondása szerint a stúdiómunkák és az eddigi koncertek alatt hamar megtalálták a közös hangot. A csapat tagjai továbbra is tanulnak, ám amikor van egy kis szabadidejük, azonnal a zene kerül a középpontba.

A No Thanx öt évvel ezelőtt alakult, s azóta Olivér kivételével valamennyien nagykorúak lettek. A tanulás miatt a próbákat ugyan nehéz összeegyeztetni, de megtalálták azt a helyszínt, amely mindannyiuk számára viszonylag könnyen elérhető, így dalok kidolgozására Budapesten kerül sor. Az új lemez első videoklipje a címadó dalhoz készült, a kisfilmet már játsszák a hazai zenecsatornák. A klip a szabadságról szól, amit a zenélés jelent az együttes tagjai számára. A film elején Roli egy öltönyös yuppit alakít, aki az idegösszeomlás szélére kerül, és a mentők viszik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!