Bulvár

2010.05.29. 16:55

Budapestre jön a Fal Roger Waters-szel

A magyar közönség is részese lehet a 2011-es esztendő egyik leggrandiózusabb show-műsorának. A The Wall című Pink Floyd album zenei anyagát a gitáros-énekes Roger Waters egy utazó show-műsor keretében állítja újra színre.

Gyuricza Ferenc

A The Wall minden idők egyik legjobb nagylemeze, amely nemcsak zenéjét, hanem koncepciózus történetét tekintve is lenyűgöző. A Pink Floyd a grandiózus művet csupán a zenekar 1980-ban kezdődött amerikai turnéján mutatta be, majd az együttes feloszlása után szinte csipetnyi esély sem maradt arra, hogy valaha is bemutatják a darabot, ám a Berlini fal leomlásának tiszteletére 1990-ben újra láthatta a közönség. A zenekar egykori vezetője, Roger Waters most úgy döntött, kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőségeket most újra színpadra állítja azt. Az elmúlt 30 évben ennek lehetősége azért sem kerülhetett szóba, mert a show túlságosan nagy volt ahhoz, hogy utaztatni lehessen.


Roger Waters a videografika és vizuális látványtervezés dinamikus fejlődésének segítségével teljesen új megoldásokkal tudja bemutatni a történetet és a dalokat. Magát a falat - egy közel 3000 négyzetméternyi díszletet - is óriási kivetítőként használja. A show tartalmazza az összes olyan speciális elemet, ami az eredeti, Gerald Scarfe féle megközelítésben látható volt, vagyis térhatású kvadrofonikus hangzás, pirotechnika, fényjáték, gigantikus felfújható bábúk, videó bejátszások és rengeteg effekt teszi színesebbé a koncertet. A színpadon Roger Waters mellett a gitáros Dave Kilminster, Snowy White és G. E. Smith, a billentyűs John Carin és Harry Waters, valamint a dobos Graham Board játszik majd, de lesznek vokalisták is.




További érdekes zenei híreket olvashat Zeneoldalunkon. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!