Bulvár

2009.12.14. 06:19

Sid: A Csillag születik után lemez

Második nagylemezét jelenteti meg a Csillag születik című televíziós tehetségkutató műsorban is szerepelt Sid zenekar. Az Ez itten kérem Magyarország című kiadvány részben Magyarországon, részben Pozsonyban készült.

Szalabán Attila

A lemezen szereplő 14 dalból tíz magyar, négy pedig angol nyelven került rögzítésre. A legismertebb közülük a Hello, amelyhez klip is készült, de szerepel a korongon egy Rolls Frakció feldolgozás is.

A Sid zenekar nemcsak a televíziós tehetségkutató műsornak köszönheti ismertségét, hiszen az elmúlt években többek között az Omega előzenekaraként végigturnézta Magyarországot és a szomszédos államokat is, így szereztek maguknak rajongókat és színpadi rutint. A zenekar dalai angolszász zenei jellegzetességeket hordoznak magukban, könnyen megjegyezhető, erős gitártémákat, valamint a keserédes szövegeket, amelyek erős társadalomkritikai célzatúak. Mindezek miatt korai U2, valamint a Coldplay zenekarhoz hasonlítják őket.

Zenei hírekért, koncerfotókért klikk ide! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!