Bulvár

2009.08.21. 17:53

Hihetetlen, de igaz: valóság lesz a Harry Potter-féle mozgóképes újság (videóval!)

New York - Valósággá válik a Harry Potter-filmekben látható mozgóképes újság: az Entertainment Weekly amerikai magazin New York-i és Los Angels-i olvasói szeptember 18-án vehetik kezükbe a 2,7 milliméter vékonyságú képernyővel felszerelt lapszámot.

zaol.hu

A lapok közé erősített mini képernyőn a CBS tévécsatorna hirdeti majd sorozatainak új évadait a technológia segítségével. Az öt centiméteres képernyőátlóval bíró szerkezetbe parányi hangszórót is beépítettek, a fejlesztés az Americhip nevű vállalat érdeme.

Az előzetesek mellett reklám is lesz az "újságcsatorna" műsorán, az olvasó-nézők egy Pepsi reklámot "izgulhatnak végig". Azt, hogy pontosan milyen példányszámban kerül a standokra a mozgóképpel ellátott lapszám, egyelőre nem közölték, csak annyit lehet tudni, hogy több ezres tételről van szó. A pontos szám mellett a reklámfogás költségei sem ismertek, a Financial Times által idézett szakember szerint egy-egy mini képernyő több dollárt kóstál.

A mobiltelefonok kijelzőinek méretével megegyező tévé újratölthető elemekkel üzemel, így az élmény tartós lehet az olvasók számára. A bejátszásokat tároló chip technológiája a zenélő üdvözlőkártyákéhoz hasonlít, a képernyő akkor lép működésbe, ha az újságolvasó odalapoz - írja a BBC internetes oldala.




Forrás: MTI, Napló online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!