Bulvár

2009.06.09. 16:26

Fergeteges bulit rendeztek az Auróra cirkálón

Moszkva - A Orosz Haditengerészet 1. számú hadihajóján, az Auróra cirkálón rendezett estélyt Mihail Prohorov oligarcha, jelenleg Oroszország leggazdagabb embere a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum befejeztével - jelentette a Komszomolszkaja Pravda című lap kedden.

zaol.hu

A dúsgazdagokból és a társasági élet csillagaiból álló vendégsereg a válságról szóló csasztuskákkal - gúnydalokkal -, pezsgővel és kaviárral múlatta az időt. De akadt becsípett vendég, aki mindenáron lőni akart a híres ágyúból, amely a legenda szerint 1917-ben "odapörkölt" a téli palotának, jelt adva a felkelésre. Az ágyút azonban az őrt álló matrózok most megvédték. 
    
Amikor a part felől egy fényesen kivilágított hajó közeledett a cirkálóhoz, a már nem egészen józan milliárdosok közül a lap szerint többen összerezzentek, véletlenül nem a "proletárok" akarják-e őket megtámadni. A hajó fedélzetén azonban a nyomdafestéket nem tűrő dalairól ismert Szergej Snur alakja tűnt fel, és a vendégek azonmód lelkesen énekeltek vele. 


Az Auróra cirkáló

Rövid időre megjelent Elvira Nabiullina gazdasági fejlesztési miniszter is, ám csupán pár szót váltott Prohorovval, és már távozott is. Talán nem tetszett neki a dalok szövege... Efölött örömükben vagy sem, a vendégek mindesetre elkezdtek méregdrága öltönyeikben beugrálni a Néva hideg vizébe. A Balti-tengeri flotta a korábbi tapasztalatok alapján azonban résen állt, és a közelben tartózkodó őrhajója mindenkit kimentett - írta a lap. 
    
Az újság felidézte, hogy a gazdasági fórummal egy időben a szó szoros értelmében éhező emberek lezártak egy autópályát a közeli Pikalevóban, ahol leállt a városnak megélhetést biztosító mindhárom gyár, és Vlagyimir Putyin kormányfő utazott a helyszínre, hogy rendet csináljon. 
    
A Komszomolszkaja Pravda csodálkozásának adott hangot, hogy az estélyre egyáltalán sor kerülhetett az Auróra fedélzetén. A múzeumként szolgáló hajót a rendszerváltás utáni lázas időkben bárki bérbe vehette, de az utóbbi években már csak hivatalos személyiségeknek terítenek ott asztalt. Tény, hogy a fórum idején több, hivatalos szervek által rendezett fogadásnak is helyt adott a páncélos cirkáló.


Forrás: MTI

További érdekességek Celeb-börze és bulvár hírek rovatunkban! Kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!