Bulvár

2009.05.29. 06:20

Sophie Marceau kedvenc írója Szabó Magda

Párizs - Sophie Marceau francia színésznő kedvenc írója Szabó Magda - számolt be a L,Express című francia hetilap csütörtökön megjelent legfrissebb számában.

zaol.hu

A franciák legkedveltebb színésznőjét a 62. Cannes-i Fesztiválon bemutatott legújabb filmje, a Ne te retourne pas (Ne nézz vissza) kapcsán faggatta a magazin kedvenceiről.
    
Arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc írója, a színésznő azt válaszolta: "Szabó Magda. Két évvel ezelőtt fedeztem fel. Azóta minden könyvét elolvasom".


Szabó Magda a zalaegerszegi színházban
Archív felvétel: Zalai Hírlap
    
Szabó Magda 2003-ban Az ajtó című regényéért megkapta az 1904-ben alapított, kizárólag női zsűritagok által odaítélt Femina nevű francia irodalmi díjnak az év legjobb külföldi regényét jutalmazó változatát, és ennek köszönhetően a hetvenes évekbeli sikere után Franciaország újra felfedezte magának a 2007 őszén elhunyt magyar írónőt.


Sophie Marceau
    
A párizsi Viviane Hamy kiadónál sorra jelennek meg új fordításban az írónő regényei; a Katalin utca, a Pilátus és Az őz után februárban került a francia könyvesboltokba az 1990-ben írt A pillanat (Creusais) és az 1970-es Ókút, mindkettő Chantal Philippe fordításában.


Forrás: MTI


Még több Szabó Magdáról - klikk IDE!


Ismerje meg Sophie Marceaut! Kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!