nagy teher volt rajta

2021.02.23. 19:10

Szívszorító látni: így él ma a világ egykori legkövérebb gyermeke (videó)

Arya Permana annyira kövér volt, hogy segítségre volt szüksége még ahhoz is, hogy járni tudjon.

A világ legkövérebb gyermeke! Mindenki csak így szólította azt az indonéz kisfiút, aki egyáltalán nem volt büszke arra a világrekordra, ami néhány évvel ezelőtt még a nevéhez fűződött. A rekordnak számító 192 kilogrammos súlyával már járni sem tudott, ezért az iskolát is nélkülöznie kezdett. Szerencsére ez ma már csak a múlté – írja a Ripost.

Arya Permana gyomorszűkítő műtéten esett át, és a szakemberek tanácsára megpróbált egészségesen élni. A 14 éves tini ezeknek köszönhetően folyamatosan vesztett a testsúlyából, mára pedig „már csak 121 kilót nyom. Bár még ez is nagyon messze van az ideálisnak mondható súlytól, Arya élete így is gyökeresen megváltozott.

Így néz ki ma a fiú
Fotó: Youtube

Egy vele készült friss riportból kiderül például, hogy már nem csak iskolába jár, de még a focizni is tud az osztálytársaival. A tinédzser szülei elmondhatatlanul boldogok, szerintük a gyermeküknek megvan minden esélye arra, hogy a társaihoz hasonlóan boldog életet éljen.

Mások el sem tudják képzelni, hogy milyen nagy dolog nekünk az, hogy a fiúnk tud járni vagy aludni anélkül, hogy fennállna a fulladásveszély. Sokkal boldogabb életet él, mint pár éve, ami nekünk is nagyon fontos.

- jelentette ki a 48 éves édesapa.

A szülők nem tartják kizártnak, hogy a fiúnak még további műtétekre is szüksége lesz annak érdekében, hogy 100 kiló alá tudjon fogyni. A gyomorműtétek mellett azonban még szépészeti beavatkozás is várhat a gyermekre, akinek a megnyúlt bőrét kell eltávolítani.

 

Ezek is érdekelhetik