Ország-világ

2021.02.09. 15:30

Ilyet még nem láttunk! Elég bizarr módon fertőtlenítik az ovisokat

Kérem a következőt! Egy űrhajónak kinevezett szerkezeten terelik át a gyerekeket, aminek során különböző citrusfélékből nyert természetes anyaggal permetezik őket.

Kolumbia a koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott ország a világon. A dél-amerikai országban éppen ezért nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a megelőzésre.

A 2,5 millió lakosú Medellin egyik oktatási központjában kitaláltak egy eljárást, ahol játékosan próbálják a gyerekeket fertőtleníteni. A pedagógusok célja, hogy a gyerekek ne ijedjenek meg.

Éppen ezért űrhajónak nevezték el azt a szerkezetet, amin minden reggel át kell sétálniuk a kis „űrhajósoknak”. A szerkezetben ötfajta citrusos gyümölcsből kinyert szerrel permetezik a gyerekeket. Így ez egyáltalán nem ártalmas rájuk nézve, ráadásul jó illatú is

– írja a Bild alapján a Ripost.

Az óvintézkedéseknek azonban ezzel még nincs vége. Fontos szerepet kap az intézményben a távolságtartás is, amire a gyerekek maguktól nem tudnának egész nap figyelni.

Ezért a vezetőség úgy döntött, hogy hulahoppkarikás ruhát kell viselniük a kicsiknek, ami megtartja a megfelelő távolságot közöttük.

A kolumbiai kormány a rengeteg illegális határátlépést hibáztatja azért, hogy a járvány különösen súlyosan sújtja az országot. Magasak az új fertőzésekkel és a halálozásokkal kapcsolatos adatok is, az intenzív ágyak pedig szinte országosan túltelítettek. Ráadásul a dél-amerikai országban még semmilyen szinten nem kezdődött el az oltakozás.

A szerződéseket még csak most kötötték meg, az első nagyobb vakcinaszállítmányt október végére várják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik