Bulivan

2012.09.19. 07:13

Megjelent a Pet Shop Boys új albuma

Három hónap alatt rögzítette Los Angeles-ben legújabb stúdióalbumát a Pet Shop Boys. Az Elysium című nagylemez szeptember 18-án jelent meg. Az első kiemelt dal az Invisible, amelyhez Brian Bress, a neves amerikai művész készített rövidfilmet.

Gyuricza Ferenc

Az Elysium című album produceri munkálatait a Pet Shop Boys tagjai, azaz Neil Tennant és Chris Lowe végezték, ám az amerikai Andrew Dawson személyében segítőjük is akadt. A fiatal szakember korábban Kanye West albumán nyújtott munkájáért három Grammy-díjat vihetett haza.

- Szerettük volna ezt a lemez egy más környezetben megvalósítani - mondta Neil Tennant. - Annak ellenére, hogy gyakran járunk Los Angeles-ben, sosem készítettünk még ott albumot. A helyszín és a közös munka Andrew Dawson-nal lehetővé tette, hogy igazán friss hangzású albumot hozzunk össze.

Az album első kislemeze az Invisible című dalból készült, amelyhez videoklipet is forgattak. Ennek ötletgazdája és rendezője egy neves Los Angeles-i művész és filmrendező, Brian Bress volt. A klip már megtekinthető az interneten.

Az Elysium című albumon húsz lágy, elektronikus hangzású új dal található Joachim Horsley, Andrew Dawson és Ben Leathers zenekari betétjeivel. Az Elisyum legtöbb szerzeményében Oren, Maxine és Julie Waters háttérvokáloznak, akiknek zenei karrierje a The Jackson Five-tól Adele-ig ível. Rajtuk kívül az énekes-szövegíró James Fauntleroy segítette még a munkát. Az album digitális letöltés formájában, CD-n, valamint limitált kiadású dupla CD-n lesz elérhető, utóbbi egy bónusz korongot is tartalmaz az album instrumentális mix-ével. A lemeznek egy speciális verziója is, amely csak digitális letöltésként lesz elérhető.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!