Bulivan

2011.11.24. 11:55

Joe Strummerről forgat életrajzi filmet Julie Delpy

A Clash egykori frontemberéről, Joe Strummerről forgat életrajzi filmet Julie Delpy. A produkció a The Right Profile címet kapta, az együttes 1979-es London Calling című albumának egyik száma nyomán - számolt be a Variety című szaklap online kiadása.

MTI

Delpyt legjobban Strummer és az együttes 1982-es előre eltervezett "eltűnése" érdekelte. Ezt a banda menedzsere eredetileg reklámfogásnak szánta az új album megjelenése és egy turné előtt, de a zenész egy időre tényleg elrejtőzött a nyilvánosság elől, és Franciaországban időzött.
   
A francia színész és rendező, aki jelenleg éppen Chris Rockkal forgatja a 2 nap New Yorkban című filmet, 2007-ben aratta első nagy nemzetközi sikerét rendezőként a 2 nap Párizsban című romantikus vígjátékkal, amelynek forgatókönyvét is jegyezte és az egyik főszerepét is eljátszotta.



Joe Strummer - eredeti nevén John Mellor - az 1970-es években alapította a Clash-t, amely a Sex Pistols mellett a londoni punkrock meghatározó együttese lett. Strummeréktől a reggae- és a funk-hangzás sem állt távol. A politika iránt fogékony banda Sandinista című 1980-as albumát a nicaraguai baloldali gerilla mozgalom ihlette, és számos ügyben demonstrálták baloldali kötődésüket.
   
Strummer az együttest 1986-os feloszlásáig vezette. Jóval később, 1999-ben hozta létre a The Mescalerost, amelyben haláláig zenélt. Ötven esztendős korában, 2002 karácsonya előtt néhány nappal szívroham következtében hunyt el.



Minden, ami film


Bulvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!