Bulivan

2011.05.31. 14:05

Kitűzték a kétrészes A hobbit premierjeit

Kitűzték a Peter Jackson rendezésében, J. R. R. Tolkien A hobbit című regényéből készülő film két részének premierjeit, egyúttal bejelentették az epizódok hivatalos címét is.

MTI

Az első rész, amelynek forgatása jelenleg Új-Zélandon folyik, a The Hobbit: An Unexpected Journey (A hobbit: Egy váratlan utazás) címet kapta. A bemutatójára 2012. december 14-én kerül sor.
   
A folytatás The Hobbit: There and Back Again (Oda és megint vissza) címmel 2013. december 13-án debütál a mozikban. Mindkét epizódot a Warner Bros. forgalmazza.
   
A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeit bemutató kétrészes produkció Zsákos Bilbó, a hobbit kalandjait meséli el, aki azért kel útra Gandalf varázslóval és tizenhárom nemes törppel, hogy megküzdjön az utolsó sárkánnyal. A készülő filmben az ifjú Bilbót Martin Freeman, az idős hobbitot pedig Ian Holm alakítja.
   
Peter Jackson A Gyűrűk Ura szereposztásának több veteránját is visszahívta: így ismét Ian McKellen játssza Gandalfot, Cate Blanchett Galadrielt, Orlando Bloom Legolast, Christopher Lee Szarumánt, Hugo Weaving Elrondot, Elijah Wood Frodót, és Gollum szerepében is megint Andy Serkis látható majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!