Bulivan

2011.03.25. 19:15

Adománygyűjtő akciót hirdetett a Titanic Filmfesztivál

Adománygyűjtő akciót hirdetett a szorult anyagi helyzetbe került Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: a legkisebb felajánlásokat is várják, és a támogatók nevét - legyen szó magánszemélyekről vagy cégekről - feltüntetik a filmes mustra honlapján.

MTI

Horváth György fesztiváligazgató kedden jelentette be, hogy a remélt állami támogatás elmaradása miatt szorult helyzetbe került az április 7. és 17. között megrendezendő fesztivál, költségvetésük 30 százaléka hiányzik.
   
Mint azt Czifra Réka, a fesztivál sajtóreferense az MTI-nek pénteken elmondta, olyan komoly szponzori ajánlat, amely pótolni tudná az elmaradt állami támogatást, egyelőre nem érkezett, az aggódó közönségtől azonban már kaptak kisebb adományokat.
   
Hozzátette: az adakozásra való felhívást Facebook-oldalukon (facebook.com/titanicfilmfest) és honlapjukon (www.titanicfilmfest.hu) is közzéteszik, ezeken bárki megtalálhatja, pontosan milyen úton segíthet.
   
A támogatók listájának közzététele mellett mindenkit, aki segít, egy "Én is támogattam a Titanic Filmfesztivált!" feliratú jelvénnyel ajándékoznak meg a szervezők.
   
Horváth György korábban elmondta, hogy az elmúlt években a kulturális minisztérium és a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) 25 millió forintot biztosított a hat éve versenyfesztiválként működő Titanic megrendezéséhez. Erre az összegre nyújtott be idén januárban egyedi pályázatot a Titanic a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz, ám a korábbi biztatások ellenére múlt pénteken úgy értesültek, hogy a remélt támogatást nem kapják meg.
   
A fesztiváligazgató nem határozta meg, mi az a szakmai standard, ami a szervezők számára még vállalható a jelen helyzetben, de leszögezte: nem szeretné, ha elmaradna a filmfesztivál. Mint mondta: elképzelhetetlennek tartja a rendezvény elhalasztását vagy szüneteltetését. Utóbbi szerinte egyet jelentene a Titanic megszűnésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!