Bulivan

2010.09.24. 11:43

Milos Formant és Michael Douglast tüntetik ki a zürichi filmfesztiválon

Milos Formant életműdíjjal, Michael Douglast pedig a Golden Icon elnevezésű elismeréssel tüntetik ki a zürichi filmfesztiválon. A seregszemle történetében most először magyar alkotás is meghívást kapott a versenyprogramba.

MTI

A csütörtökön kezdődött fesztiválon Milos Forman Egyesült Államokban élő, cseh származású filmrendező kapja az életműdíjat és tiszteletére retrospektív vetítést is rendeznek.
   
A jövő vasárnapig tartó filmes esemény zárásaként adják át a Golden Icon nevű díjat, amelyet idén Michael Douglas amerikai színésznek ítéltek oda. A betegséggel küzdő művész helyett barátja, a szintén színész Danny DeVito veszi át a kitüntetést.
   
A svájci seregszemlén összesen hetven mozifilmet és számos rövidfilmet mutatnak be. A fesztivál legfontosabb eseménye az a három verseny, amelyen a világ számos tájáról érkezett fiatal tehetségek új filmjei "mérkőznek meg".
   
Mint arról az MTI korábban már hírt adott, a 6. alkalommal rendezett fesztivál történetében most először magyar alkotás, Kocsis Ágnes legutóbbi munkája, a Pál Adrienn is szerepel a versenyprogramban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!