Bulivan

2010.08.10. 17:28

A Disney jó előre kitűzte legújabb 3D-s filmjeinek bemutatóit

A Disney stúdió már két komoly bevétellel kecsegtető háromdimenziós film bemutatóját is kitűzte 2012-re. A Frankenweenie című 3D-s animáció 2012. március 9-én kerül a mozikba, a John Carter of Mars pedig 2012. június 6-án - számolt be róla kedden a Variety.com.

MTI

Különösen a nagy mozijegybevétellel számoló produkcióknál kardinális kérdés a premier időpontjának alapos megtervezése. Idén nyáron a stúdióknak sok fejfájást okozott, hogy elegendő 3D-s vetítőtermet találjanak produkcióik bemutatásához. A Shrek a vége, fuss el véle, a Toy Story 3 és a Despicable Me című animációk széles körű forgalmazása nagy kapacitást igényelt. A háromdimenziós filmek hulláma pedig egészen az év végéig kitart: több mint tucatnyi további 3D-s bemutató várható.
   
A Tim Burton rendezte Frankenweenie március elejére időzített debütálása azt jelzi, hogy a stúdió ki akarja aknázni az utóbbi években megugrott tavaszi moziforgalmat. Burton Alice Csodaországban című 3D-s játékfilmjét is idén március elején kezdték vetíteni, és bemutatása óta 334,2 millió dolláros (71 milliárd forintos) bevételre tett szert Észak-Amerikában - mutatott rá a szaklap online cikke.
   
A John Carterrel elsősorban a kisgyermekes családokat célozták meg a Disneynél. Az Oscar-díjas animációs rendező, Andrew Stanton első nagyjátékfilmje egy polgárháborús veteránról szól, aki a Marson köt ki. A szereposztásban Willem Dafoe és Mark Strong neve is szerepel.
   
A Warner Bros. stúdió is helyet talált már Dolphin Tale című 3D-s meséjének. A bemutatót 2011. szeptember 16-ra tűzték ki. A film hőse egy kisfiú, aki egy sebesült delfin megmentése érdekében összefogásra ösztönzi a közösséget, amelyben él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!