Bulivan

2010.02.10. 12:20

Magyar filmhét a New York-ban Puskással, Kaméleonnal, Deltával

Fiatal magyar rendezők műveit mutatják be a New York-i Lincoln Centerben pénteken kezdődő magyar filmhéten, amely az utóbbi három év legkiválóbb alkotásaiból válogat.

zaol.hu

A kortárs magyar mozi tele van provokatív ötletekkel, pompásan fényképezett filmekkel és leleményes technikával - olvasható a február 12. és 18. közötti filmhét kapcsán a Lincoln Center Filmtársaságának honlapján.

A Lincoln Center az "élénk válogatásból" kiemelte a legendás lengyel sci-fi író, Stanislaw Lem egy esszéje nyomán született 1 című fantasztikus filmet, Pater Sparrow 2009-es rendezését, Tarr Béla 2007-es alkotását, A londoni férfit Tilda Swintonnal a főszerepben, valamint Szomjas György 2007-es A Nap utcai fiúk című alkotását, amely felkavaró történet a rock-and-rollról és az 56-os magyar forradalomról.

A nem hagyományos filmek kedvelői számára kihagyhatatlan esemény - reklámozta a Lincoln Center a magyar filmhetet, amelyen 13 művet mutatnak be.

A New York-i filmbarátok láthatják egyebek mellett Goda Krisztina Kaméleonját, Mundruczó Kornél Deltáját, továbbá Forgács Péter Hunky Blues című dokumentumfilmjét és a Bollók Csaba által rendezett Iszka utazását. Ugyancsak a programban szerepel Maár Gyula Töredéke, Török Ferenc Koccanása, valamint a Puskás Hungary című dokumentumfilm. Utóbbi vetítésén Almási Tamás rendező is részt vesz és válaszol a legendás focista karrierjét és portréját megrajzoló film kapcsán a hallgatóság kérdéseire.


Forrás: MTI - Hofer László   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!