Borosta

2012.02.09. 12:41

A kockás has és izmos kar csak idő kérdése

A jó fizikum, a fitt test és lélek nem pénz, sokkal inkább idő, vagyis szabadidő kérdése. A time managementtel, azaz „időgazdálkodással” az utolsó akadályt is elháríthatjuk, így már semmi nem állhat a 50-es bicepsz és közénk.

Kiss Anna

A lényeg, hogy egy fontossági sorrend felállításával felismerjük rossz, „időpazarló” szokásainkat, majd kialakítsunk egy olyan tervet, azaz napirendet, melyben mindig van idő minimum fél óra mozgásra. A siker kulcsa tehát egy pontos, precíz terv. A rövidebb ideig tartó, ám intenzív edzésmunka sokkal hatékonyabb. Például egy fél óra futás sokkal eredményesebb lehet, mint egy óra gyaloglás. Jobb a szívnek, a tüdőnek, a koleszterinszintnek. Ne sajnáljuk az időt egészségünkre, ne szégyelljük, ha ebédszünetben edzeni megyünk evés helyett. Gondoljunk arra, még nem volt ember, aki a halálos ágyán azt kívánta, bárcsak több időt tölthetett volna az irodában...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!