Boncodfölde

2015.03.05. 16:20

Megrepedt egy oszlop Boncodföldén, kicseréltek helyette másik hármat

Boncodfölde - Az erős szélben jól láthatóan imbolyog a távközlési kábel oszlopa, és közben nagyokat ránt a közeli házhoz futó légvezetéken, úgy tűnik, csak idő kérdése, mikor tépi ki.

Arany Gábor

A boncodföldei Dózsa utcában álló faoszlop dereka a betongyám felett repedezett széjjel még február 21-én, akkor is nagyobb szél csapott le a falura. Szerencsére a vezeték tartja az oszlopot, azonnali kidőlés nem fenyegetett, de a bajt rögvest bejelentették a Magyar Telekomnak. Öt nappal később ki is jöttek a szerelők, közölte érdeklődésünkre Fehér Károly, polgármester. Ahogy felidézte, a csere megtörtént: mi is látjuk, a faluház előtti inkriminált szakaszon három új oszlop áll, csak éppen azt hagyták ott, amelyik miatt a bejelentést tették.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Újra értesítettük a Telekomot a hibáról, először az volt a válasz, a szerelők nem látták olyan állapotúnak az oszlopot, hogy cserélni kellene. Ezért lefényképeztem, emailt küldtem nekik. Most azt ígérték, kijönnek és megnézik még egyszer, ennek több napja, de még nem értek ide – idézte fel Fehér Károly, aki közben megmutatta, fél kézzel is könnyű imbolygásra késztetni az oszlopot, nem is nagyon kell hozzá szél. A polgármester elmondta, az újabb  javításig körbekerítették a veszélyeztetett területet, bízva abban, hogy pár napig még kitart az oszlop.

A polgármester elmondta, az újabb  javításig körbekerítették a veszélyeztetett területet, bízva abban, hogy pár napig még kitart az oszlop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!