Bocfölde

2015.08.03. 11:26

Ilyen volt a bocföldei falunap

Bocfölde - Már kora délutántól folyamatosan érkeztek a vendégek az 1100 lelkes település sportpályáján és környékén megrendezett szombati falunapi programokra.

Mázsa Ferenc

A gyerekeket ugrálóvár, játszóházi foglalkozások és közlekedési park várta, ahol játékos módon ismerkedhettek a fontosabb közlekedési szabályokkal. A foci sem maradhatott ki a programok sorából, a helyi ifjúsági utánpótlási csapat játszott barátságos mérkőzést a szomszédvár, Sárhida csapatával. Ezt követően a kulturális műsor keretében népszerű operett slágerekkel lépett színpadra Hertelendy Attila színművész valamint a mozgás jegyében számos helyi és környékbeli fellépő együttes színes táncprodukciókkal kápráztatta el és szórakoztatta a szép számú közönséget.

A gyereket a közlekedési park attrakciói várták a szombati bocföldei falunapon Fotó: a szerző

- A falunap azon rendezvénye a településnek, melyen minden alkalommal lehetőség nyílik arra, hogy az emberek a mindennapok mókuskerekéből, hacsak egy rövid időre is, de kiszabadulhassanak - mondta el Lendvai Miklós polgármester. - Önkormányzatunk minden évben a helyi civil szervezetekkel karöltve szervezi ezt az igazán összekovácsoló erővel bíró közösségépítő rendezvényt. A nemrégiben megtartott időközi választás után újonnan megválasztott polgármesterként célom az. hogy a képviselőtársaimmal együtt, számítva a közösség építő szándékú javaslataira olyan fejlesztésekben gondolkodjunk, amelyek egyrészt építenek a már elért eredményekre, de új kihívások elé is állítanak bennünket. Most az egyik legfontosabb teendő a pályázati forrásból megújuló iskolai hőszigetelési projekt befejezése. Ezt megelőzően egyébként a település elvégezte az óvodának helyt adó épület komplex fűtésrekonstrukcióját. Várjuk a további pályázati kiírásokat az ősz folyamán, melyek közül többre pályázni kívánunk sorolta a következő időszak feladatait a polgármester.Ezek is érdekelhetik