Belsősárd

2017.04.06. 19:51

Tovább folytatják a szabadidőpark kialakítását

Belsősárd - A tervezett szabadidőközpont tavaly megkezdett munkálatainak folytatását tekinti egyik kiemelt feladatának 2017-re a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Az elmúlt évben egy hektár területen közel 1400 köbméter földet mozgattak meg, s vízelvezető árkokat is kialakítottak. Erről Vida József, a község polgármestere beszélt egy lakossági rendezvényen. Egyebek mellett kiemelte: a munkálatok folytatásaként elbontják a már hosszú ideje funkció nélküli, rossz műszaki állapotban lévő tűzoltószertárat, s ezzel - valamint a nyilvános telefonfülke áthelyezésével - egyben annak a lehetőségét is megteremtik, hogy a szabadidőparkhoz a községet átszelő Petőfi út felől megfelelő bejáratot alakítsanak ki.

Emellett a vadak bejárását megakadályozandó arra is szükség lenne, hogy a park területét kerítéssel vegyék körül, a polgármester szerint ez szintén komoly anyagi terhet ró a településre, a számításaik szerint ugyanis körülbelül 160 méternyi hosszúságban kellene azt megépíteni. Vida József ugyancsak prioritásként említette egy '56-os emlékmű kialakítását. Ennek a helyét az úgynevezett Péter-kertben jelölték ki, a létrehozására pedig pályázatot nyújtott be az önkormányzat. Ha a tervüket meg tudják valósítani, akkor a későbbiekben ide helyeznék át a község I. és II. világháborús hőseinek, illetve áldozatainak emléktábláját is, amely jelenleg a művelődési ház falán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!