Belföld

2017.02.28. 14:56

Két és fél év fegyházat kapott nem jogerősen egy mentőápolóra támadó nő

Gyorsított eljárásban két és fél év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 37 éves nőt, aki szombaton az őt ellátni próbáló mentőápolóra támadt - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész kedden.

Ibolya Tibor ismertette: a bíróság a váddal egyezően közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek a nőt, egyúttal megállapította, hogy a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A nő szombaton ittasan a XIII. kerület, Árpád híd metróaluljárójában asztmás roham miatt kihívta a mentőket. A helyszínre érkező mentőápolók a mentőautóhoz kísérték és a szükséges vizsgálatok elvégzése érdekében a mentőautóba ültették.

A vádlott ekkor váratlanul agresszív lett, szidalmazni kezdte az őt ellátni próbáló szakápolókat, majd mindkét kezével ráfogott az egyik mentőápoló kabátjának gallérjára, és több alkalommal megrángatta őt. A másik szakápoló a kolléganője segítségére sietett, majd ezután értesítették a rendőröket.

A nyomozást a Budapesti XIII. kerületi Rendőrkapitányság folytatta le, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!