Belföld

2011.02.09. 13:30

EU-elnökség - A sport civil szervezeteit tájékoztatta Czene Attila

Czene Attila sportért felelős államtitkár szerdán az Európai Unió soros magyar elnökségének sportpolitikai céljairól tartott megbeszélést a sport civil szervezeteivel.

MTI

 A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és a Külügyminisztérium a február 22-23-án sorra kerülő sportminiszterek informális ülésének apropóján szervezte meg a találkozót. Czene Attila beszámolt az elnökség három kiemelt témájáról (A Lisszaboni Szerződés és a sport, Egy jövőbeni uniós Sport Program lehetőségei, A sport és az Önkéntesség Európai Éve), melyekkel kapcsolatban a meghívott szervezetek elmondhatták véleményüket, javaslataikat - derül ki a NEFMI közleményéből.
   
"Az EU a sport területen ott lép fel támogató, ösztönző intézkedésekkel, a későbbiekben pályázati támogatással, ahol olyan uniós többletérték keletkezhet, amely túllép az egyes országok nemzeti programjain. Erre utalt a Bizottsági Közlemény címe is +Az európai dimenzió fejlesztése+" - mondta az államtitkár.
   
A fórumra a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara kapott meghívást, valamint az öt kiemelt csapatsportág (labdarúgás, vízilabda, kézilabda, jégkorong, kosárlabda) szövetségének, illetve a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség, a Magyar Birkózó Szövetség, illetve a Magyar Torna Szövetség képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!