Belföld

2017.05.17. 08:53

Kordás László: További béremelésekre van szükség

A dolgozói szegénység leküzdésére további béremelésekre van szükség – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke egy sajtótájékoztatón a Policy Agenda által második alkalommal publikált létminimum-számításokra reagálva.

Az elnök kiemelte: az átlagkereseteket tekintve a visegrádi országok között Magyarország az utolsó helyen áll. - olvasható a bama.hu oldalán.

Az eseményen bemutatott kutatás szerint tavaly havi 88 619 forint volt az egy felnőttből álló háztartás létminimumértéke, míg a tipikusnak mondható, két felnőttből és két gyerekből álló háztartásé havi 256 995 forint.

Kiss Ambrus politológus, a Policy Agenda vezető elemzője kifejtette: becslésük szerint jelenleg a magyar társadalom 36 százaléka él a létminimum szintje alatt. Hozzátette: a felmérés eredményei alapján jelen állás szerint megvalósíthatónak látszik a szakszervezetek azon célja, hogy 2018. január 1-jétől minden 8 órát dolgozó munkavállaló nettó jövedelme érje el a létminimum összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!