Belföld

2017.01.30. 07:44

Nem akarta odaadni a matracát - halálra verhettek egy rabot a börtönőrök

Összesen 43 ütés és rúgás nyomát találták meg annak a rabnak a holttestén, aki novemberben hunyt el egy fővárosi börtönben.

A gyanú szerint ifjabb Csiki Sándor apját verték halálra az őrök november 12-én a Kozma utcai börtönben. - írja a hirado.hu. Az ügyészség kezdetben csak hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hétfőn viszont már halált okozó testi sértés miatt nyomozott. Két hete elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek.

A Kékfény értesülései szerint, Csiki Sándor egy verekedés miatt került fogdára a Kozma utcai börtönben, amit csak gyűjtőnek neveznek. Ott érte a halál. Azóta elvégezték a holttest boncolását. Az orvos-szakértők összesen 43 sérülést számoltak össze a testén, elsősorban a fején. Az arcán például találtak egy bakancstalpnyomot is.

Egy matrac miatt halt meg, mondta Deteky Gábor, az áldozat családjának egyik ügyvédje. Egy ügyészségi feljegyzés szerint is ez volt aznap a konfliktusforrás.

A fogdán ugyanis csak éjszakára maradhat a raboknál szivacs az ágyon. Csakhogy az áldozatnak papírja volt arról, hogy napközben is azon feküdhet, mert beteg. Ehhez képet reggel 7 óra 25 perckor a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta. Hangos szóváltás alakult ki. Ezután a rabot egészségügyi körletre kísérték. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor. A kamera nem rögzített bántalmazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!