Belföld

2016.10.16. 10:01

Sorozatbetörő fogtak a rendőrök

Egy 32 éves férfit vettek őrizetbe a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság négy rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást R. Rajmund 32 éves hajléktalan ellen.

A jelenlegi adatok alapján a férfi 2016. október 14-én az éjszakai órákban az egyik salgótarjáni társasház bejárati ajtaját berúgta. R. Rajmund ezután az egyik tároló ajtaján elhelyezett lakatot leverte, oda bement és ott kutatást végzett, azonban az ingatlan egyik lakója cselekménye közben megzavarta, ezért a helyszínről elmenekült.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a 32 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2016. október 14. 23 óra 30 perc és október 15. 5 óra 30 perc közötti időben egy salgótarjáni családi ház és további két társasház lakásának ajtaján elhelyezett lakatot leverte, majd az ajtót berúgta - illetve felfeszítette - és oda bement. A férfi egy alkalommal önként elállt lopási szándékától, további két alkalommal pedig megzavarták cselekménye elkövetésében.

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították, elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították R. Rajmundot, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A 32 éves férfit a hatóság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását az illetékes ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik