Belföld

2016.04.05. 13:07

A sínekre viszi az embereket az új mozgólépcső a Széll Kálmán téren

Ismételten sikerült egy teljesen banális, laikus szemmel is életveszélyesnek ható építményt létrehozni Budapesten.

A Széll Kálmán téri mozgólépcső ugyan még kicsomagolatlan állapotban van, de már most látni, hogy nem a legjobb helyre épült.

 

Nagyjából 5 méterre a mozgólépcső aljától egyszer csak, véletlenszerűen ott terem egy villamossín. Persze az addig is ott volt, szóval annyira mégsem okozhat túl nagy meglepetést, viszont, amint működésbe hozzák (ha hozzák), balesetveszélyes helyzeteket hozhat.

 

Képzeljük el, ahogy már az első napon tömegesen zúdulnak le az emberek a lépcsőről, és ugyanilyen tömegesen lökik egymást a közeledő jármű elé. Ne legyen így, de lássuk be, esélyes.

A problémakört a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vetette fel Facebook-oldalán, amely véleménnyel nem is nehéz azonosulni.

Teljes joggal állítják, hogy a gyalogosforgalmat előbb át kellett volna emelni a vágányok felett, ahelyett, hogy egyenesen rá irányítanák.

 

Akaratlanul is a sínekre vetheti magát az ember, amely nem nevezhető egészséges tevékenységnek. Úgyhogy, amennyiben a helyzeten nem változtatnak, és működésbe hozzák az eszközt, érdemes az átlagosnál jobban odafigyelni a közlekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!