Belföld

2015.09.21. 04:49

Árokba borult egy olajszállító autó a 6-os főúton Százhalombattánál - frissítve

Budapest - Árokba borult egy több ezer liter nyersolajat szállító tartálykocsi a 6-os főúton Százhalombattánál.

A sofőr a helyszínen életét veszítette - tájékoztatta Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t hétfő reggel.

Csámpai Attila elmondta: a tartály nem sérült meg, az autó forgalmi akadályt nem képez, ezért torlódásra nem kell számítani.
A sofőr holttestét az érdi hivatásos tűzoltók fogják kiemelni a tartályautóból.

Csámpai Attila az MTI-nek elmondta, hogy az első jelentésekkel szemben a 6-os főutat az M6-os autópályával összekötő úton felborult tartályautóból 200-300 liternyi olaj folyt ki az árokba, a környezetvédelmi hatóság szakemberei fogják megállapítani, hogy mennyire szennyeződött a környezet, illetve mi a teendő.

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával megkezdték a nyersolaj átfejtését egy üres járműbe - tette hozzá a szóvivő.

Közölte, a balesetben meghalt sofőr holttestét azóta kiemelték a vezetőfülkéből, a műszaki mentés befejezéséig az utat lezárták. Az Útinform arról tájékoztatott, hogy Százhalombatta-dél csomópontjánál nem lehet az M6-osra fel-, illetve onnan lehajtani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!