Belföld

2015.08.17. 17:53

Mávinform: akár több napig is szünetelhet Fonyód és Balatonszentgyörgy között a vasúti forgalom

Akár több napig is szünetelhet Fonyód és Balatonszentgyörgy között a vasúti forgalom, miután több mint két kilométer hosszan mosta alá az eső hétfő délután a vágányokat és a töltést Balatonmáriafürdőnél, valamint az állomás egyik váltója vízben áll - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat a két állomás között, a teljes vonalon 20-60 percet késnek a vonatok -  közölte Pepier Károly.

A közlemény szerint Balatonszentgyörgy és Fonyód között a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, és a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson kimosta az ágyazatot a váltók alól. 

Ugyan a vonatpótló buszok forgalomba álltak, ám a balatonmáriafürdői állomáshoz és Balatonmáriafürdő alsó megállóhoz nem tudnak behajtani, mert a vágányokkal együtt az állomásra vezető út is víz alá került.

A tájékoztatás szerint, a szakemberek csak a víz visszahúzódása után tudják átvizsgálni a pályát és megkezdeni a helyreállítást. Hétfőn feltehetőleg már nem közlekedhetnek a vonatok Fonyód és Balatonszentgyörgy között,  ezért felármentesen lehet utazni a Budapest-Déli -Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes állomások között a személyszállító vonatokon - közölte az ügyeletes.

Ezek is érdekelhetik