Belföld

2015.03.09. 13:32

Hígtrágya folyt ki egy tárolóból Szákszenden

Eltörött egy ötezer köbméteres hígtrágyatároló leeresztő csonkja a Komárom-Esztergom megyei Szákszenden, a tartályban lévő folyékony állati trágya a szabadba folyik - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn az MTI-t.

Átfejtik és trágyaszórókkal a közeli szántóföldekre szórják a Komárom-Esztergom megyei Szákszenden megsérült ötezer köbméteres hígtrágyatároló tartalmát - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő este az MTI-t.

Stolczenberger Klára közölte: a település közelében lévő állattartó telepen dél körül letört a tároló leeresztő csonkja. A helyszínen hat munkagéppel ideiglenes gátakat emeltek, és a kifolyt hígtrágyát a közeli szántóföldre terelték. A szennyező anyag lakott területet nem veszélyeztetett.

Daruval földdel teli zsákot eresztettek a hat méter magas, harminc méter átmérőjű betontartály aljára.

Az eljárás után már csak szivárog a tárgya a tartályból. A káreset helyén ideiglenes medencét alakítottak ki, a felfogott anyagot két mezőgazdasági trágyaszóróba szivattyúzzák és a földekre szórják - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!