Belföld

2015.02.13. 08:42

Tréfából hasba lőtte társát egy munkás az építkezésen

A Budaörsi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy érdi építkezésen talált fegyverrel tréfából hasba lőtte az ott dolgozó villanyszerelőt.

Az ügy egyik vádlottja, egy érdi férfi fiatal fiúként kifejezetten érdeklődött a fegyverek iránt. Olyannyira, hogy mintegy 15 évvel ezelőtt saját maga készített egy egylövetű, 9 mm-es Flobert töltényt kilövő fegyvert, amit párszor kipróbált, majd házuk kamrájában elrejtett. A házat aztán évekig nem lakták, nem használták, a fegyverről megfeledkezett.

2013-ban - immár felnőttként - a férfi hozzálátott a ház felújításához. A hónapok óta tartó építkezésen munkásként dolgozott az ügy másik vádlottja, aki a bútorok tologatása közben rálelt a fegyverre. Fogta a fegyvert és egyik ujját a fegyver elsütő billentyűjén tartva odament ahhoz a villanyszerelőhöz, aki éppen egy csillárt szerelt fel. Tréfából, hogy megijessze a villanyszerelőt, rákiáltott, ráfogta a fegyvert és meghúzta ravaszt. A fegyver működőképes volt, így a lövedék eltalálta a sértett hastájékát.

A lövés életveszélyes, a sértett belső szervei maradandó fogyatékosságát eredményező sérüléseket okozott.

A Budaörsi Járási Ügyészség a fegyvert készítő és engedély nélkül tartó férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, a fegyverrel társára lövő férfit maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!