Belföld

2015.01.06. 13:52

Ismerőse halála miatt ítéltek el jogerősen egy német férfit

Jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy német férfit, aki 2013 nyarán fellökte egy ittas ismerősét, aki beütötte a fejét, majd hónapok múlva meghalt.

A táblabíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 28 esztendős férfit.

A német vádlott barátnőjével vett részt 2013. június 16-án egy keresztelőn a Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon. Az ünneplő család házánál vendégeskedett a későbbi sértett is, aki annak ellenére hogy ittas volt, autóval hazavitte családját, majd a járművel visszatért az ünnepségre. A vádlott észrevette ezt, és azért, hogy a férfi ne vezessen részegen, elvette tőle a kocsi kulcsait. Bár a kulcsok visszakerültek a sértetthez, ő emiatt vitatkozni kezdett a vádlottal, aki megpróbált kitérni a szóváltás elől, és bement a falu központjába, majd később barátnőjével visszatért az ünnepségre.

A sértett, amikor meglátta a vádlottat, mindkét karját mellmagasságba maga elé tartva elindult a férfi felé, aki hasonló mozdulatot tett, és kissé meglökte a láthatóan ittas állapotban lévő, bizonytalanul mozgó ismerősét. A sértett hanyatt vágódott, feje hátulját beverte a kapubejáró betonjába, és elveszítette az eszméletét.

A közvetlen életveszélyes állapotban lévő sértettet mentővel kórházba vitték, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azonban nem nyerte vissza eszméletét, és 2013. november 9-én meghalt.

A vádlott a történteket az eljárás során elismerte, de nem tartotta magát bűnösnek, jogos védelemre hivatkozott. Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során azonban kifejtette, semmilyen jel nem mutatott arra, hogy a sértett a vádlottra akart volna támadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!