Belföld

2014.12.05. 19:20

Indult a Mikulásgyár

Budapest - Lapunk kiadója, a Pannon Lapok Társasága is csatlakozott a MikulásGyár karácsonyi adományozó akciójához. Kázmér Judit ügyvezető igazgató egy egész bevásárlókocsira való könyvet ajándékozott a rászoruló gyerekeknek, családoknak.

Osváth Sarolta

Pénteken megnyílt a 10. születésnapját ünneplő MikulásGyár a fővárosban az 56-osok terén, ahol Kovács Katalin többszörös olimpiai és világbajnok kajakozó, a rendezvény háziasszonya, és Joulupukki, a lappföldi Mikulás fogadta az immár karácsony előtti hagyománnyá vált jótékonysági akció első adományozóit.

A PLT ajándéka stílszerűen olvasnivalókból áll: a kiadó két mesekönyvéből 20-20 darabot, és a Breki című kiadványokat juttatja el adományként a Magyar Vöröskereszt MikulásGyára idén a rászorulóknak.

Kovács Katalin, a rendezvény háziasszonya és Joulupukki a 10. születésnapját ünneplő Mikulásgyár megnyitóján Budapesten
MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Azok, akik ajándékozni szeretnének, megtehetik idén is a Magyar Posta közreműködésével, a legkisebb településeken élő adakozók is leadhatják bármely postán az ajándékukat a MikulásGyárnak december 5-e és 21-e között. A (lehetőleg cipős) dobozokba csomagolt adományokat az ország valamennyi postáján térítésmentesen veszik át.

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet várnak adományként, a rászorultaknak azonban legnagyobb szükségük tartós élelmiszerre van, így, aki teheti, konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb. adományozzon.

Szívesen fogadják a játékokat, a könyveket is, ám arra kérik a jótékonykodókat, hogy csak olyan ruhákat, könyveket küldjenek, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!