Belföld

2013.04.29. 06:48

Zsákokban tárolták a cigarettát egy Győr-Moson-Sopron megyei ingatlanon

A pénzügyőrök a napokban Fertőd közelében egy osztrák forgalmi rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, amelyben 43 karton adójegy nélküli cigarettára bukkantak. A jármű 68 éves osztrák tulajdonosának a magyarországi lakóhelyén pedig további 223 karton cigaretta került elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai Fertőd közelében ellenőriztek egy 68 éves osztrák állampolgár által vezetett osztrák forgalmi rendszámú személygépjárművet. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a gépjárműben 43 karton adózás alól elvont cigarettát találtak.

Ezt követően az ellenőrök az osztrák állampolgár magyarországi lakóhelyén, egy Győr-Moson-Sopron megyei ingatlanon tartott helyiségellenőrzés során további 223 karton adójegy nélküli cigarettára bukkantak.

A pénzügyőrök a 2 millió forint értékű füstölnivalót és a csempészethez használt személygépjárművet lefoglalták, és orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóihoz. A bűncselekmény büntetési tétele 5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Fotók: NAV

A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során megközelítőleg 2,5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki - közölte Cséve Szabolcs százados, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!