Belföld

2013.04.26. 20:05

Rogán Antal hátizsákja

Ügyes! Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, nem mellesleg ötödik kerületi polgármester, kétségkívül kiérdemelte a jelzőt.

Szente Ottó

A hét elején még meglehetősen kényszeredetten beszélt mellé, amikor az újságírók fényűző nyaralásáról, ötmillió forintos karórájáról faggatták, ám alig pár nap elteltével már az volt a hír, hogy árverésre bocsátotta márkás hátizsákját - amely újonnan vagy négyszázezer forintot kóstál, és eredetileg a gyerek pelenkáinak hurcolására szolgált volna -, a bevételt pedig egy rászoruló családnak juttatja. A tévében természetesen láthattuk is a kiszemelt rászorulót, amint már előre meghatottan hálálkodik jótevőjének. Lefogadom, hogy a kamerák ott lesznek majd akkor is, amikor a pénzt átadja az ilyen szépen emberközelbe hozott politikus. Ugyan kinek jutna eszébe ilyenkor az órára költött milliókat felemlegetni? Legfeljebb az irigyeknek, meg persze Bajnai Gordonnak. (Rogán szerint Bajnai indított ellene negatív kampányt, és nem másért, mint azért, mert nem támogatja a rezsicsökkentést. Mármint Bajnai. Zavaros kicsit, de biz’isten így mondta.)

Volt évekkel ezelőtt egy másik óraügy is, emlékeznek rá? Kóka János szdsz-es miniszter dicsekedett akkor az egy (vagy másfél?) millió forintos kronométerével, nagy visszatetszést keltve. Különbség, hogy Kóka még azelőtt vásárolt be, hogy politikus lett, Rogán meg utána. Az viszont közös, hogy mindkettejükből hiányzik az az érzékenység, ami segít eldönteni, hogy helyén való-e több millió forintos luxus cikkekben pompázatoskodni, egy olyan közösség bármilyen szintű vezetőjeként, amelyben sokaknak az ennivaló előteremtése is nehezen megoldható feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!