Belföld

2011.05.20. 17:51

Visszavonták egy szt-tiszt megbízatását

Visszavonta Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület önkormányzatának képviselő-testülete Antal Gábor vezetői megbízását június 30-i hatállyal, és pályázatot írt ki a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ intézményvezetői állására; Antal feltehetően szigorúan titkos (szt) tiszt volt a múlt rendszerben.

MTI

A polgármesteri kabinet pénteken közleményben azt írta az MTI-nek, hogy 2011. március 1-jén a szigoruantitkos.hu honlapon három történész, Boér Zoltán, Fráter Olivér és Ungváry Krisztián nyilvánosságra hozta az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában folytatott kutatásai eredményét. Március 12-én megjelent cikkében Ungváry Krisztián az addig ismeretlen személyazonosságú AB-101 számú szt-tisztet Antal Gáborként, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ vezetőjeként azonosította. Néhány nappal később Szabolcs Attila,  a XXII. kerületi polgármestere felszólította Antal Gábort, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le. 
A Heti Válaszban korábban megjelent: szt-tiszt volt Antal Gábor (AB-101, főhadnagy). A cikk szerint feladatai között szerepelt a Petőfi Csarnok ellenőrzése 1988-ban, illetve 1989 augusztusában az SZDSZ városligeti tüntetésének "szemmel tartása" - írta közleményben a XXII. kerület polgármesteri kabinetje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!