Belföld

2011.02.23. 14:21

Lesz Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Elfogadta a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítéséről szóló törvénytervezetet, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerül - közölte a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után.

MTI

Nagy Anna budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a kormány tavaly decemberben döntött arról, hogy létrehozza a közszolgálati egyetemet, amely a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának jogutódjaként jön létre 2012. január 1-jétől. Az intézmény olyan felsőfokú közszolgálati szakembereket fog képezni, akik "az új generációját adhatják annak a jó államnak", amelynek kialakításán a kormány megalakulása óta dolgozik - mondta.
   
Hozzátette, a kormány tárgyalt arról is, hogy a későbbiekben az új egyetem egyik épülete lehet a Józsefvárosban található egykori Ludovika Akadémia, amelyet "az utóbbi évtizedekben méltatlanul elhanyagoltak".
   
A kormányszóvivő hangsúlyozta, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó képzés a közigazgatás, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetvédelem területén fogja szolgálni az utánpótlás biztosítását.
   
Az egyetem létrehozásának nagyon fontos szerepe lesz a közszolgálati életpályamodellben is - fűzte hozzá Nagy Anna, példaként említve, hogy olyan átképzési programok indulnak majd, amelyek biztosítják, hogy a fegyveres szolgálat után a tisztek folytathassák pályájukat a közigazgatásban. Az intézmény diplomáciai képzést is fog szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!