Belföld

2011.01.19. 06:12

Újabb gyanúsítottak a Hunvald-Weinek ügyben

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Zugló volt MSZP-s frakcióvezetőjét és egy volt SZDSZ-es zuglói önkormányzati képviselőt a több kerületet is érintő tanácsadói szerződések ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap Fazekas Géza ügyészségi szóvivőtől.

MTI

 A volt önkormányzati képviselők - K.-CS. László és K. Jenő -  tagadták a velük közölt gyanút, az ellen panasszal éltek - tette hozzá a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Az ügyben a nyomozás 2011. március 24-ig tart.
   
A két politikus a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Hunvald György, és a volt zuglói SZDSZ-es polgármester, Weinek Leonárd közötti fiktív szerződések ügyében lett gyanúsított. A polgármesterek kölcsönösségi alapon kötöttek tanácsadói szerződéseket az előző ciklusban, Hunvald a most meggyanúsított két zuglói politikussal, Weinek pedig Hunvald embereivel - írta a két lap, hozzátéve, hogy a szerződések alapján teljesítés nélkül fizetett ki összesen több millió forintot a két önkormányzat.
   
Az ügyben Weinek Leonárd és Hunvald György is gyanúsított, hűtlen kezelés gyanújával - írta a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!