Belföld

2011.01.05. 15:39

EU-elnökség: hazai ízeken keresztül is bemutatják Magyarországot

Fontos volt számomra, hogy mind emberileg, mind szakmailag fejlődhessek az adott munkák során – mondja Ruprecht László, az EU-elnökség gasztronómiai tanácsadója. Őt arról kérdeztük, mi lesz a feladata az elnökséghez kapcsolódó rendezvényeken, hogyan áll össze a menü, illetve milyen kihívásokkal kellett szembenéznie.

Szabados Judit

 

 – Ez egy igen megtisztelő és nemes feladat – szögezi le Ruprecht László. – Fél év alatt körülbelül háromszáz rendezvényen szolgálják fel a csapatunk által kreált menüket, de én sajnos csak a kiemelt eseményeken tudok részt venni. Ezért kidolgoztunk egy koncepciót, ami segíti a rendezvényekkel foglalkozó cégek munkáját. Közösen állítjuk össze a menüket, választjuk ki az alapanyagokat és természetesen figyelembe vesszük a szezonalitást, illetve a regionalitást, valamint az adott rendezvényhez kapcsolódó borokat – meséli Ruprecht László. – Koncepciónk, hogy mutassuk be Magyarországot a maga értékeivel, szépségeivel. A menük összeállításánál magyar alapanyagokra helyezzük a hangsúlyt. Mivel különböző szakmai gondolkodású cégekkel, éttermekkel dolgozunk együtt, ezért valószínű, hogy a tradicionális magyar ételek, a gulyásleves, a pörkölt és a töltött káposzta is megjelennek majd hagyományos formában, illetve egy kicsit új felfogásban is – mondja az elnökség gasztronómiai tanácsadója. 

 

 

 

 Dosszié az EU-elnökség híreivel - Klikk!

 

Gasztro-kirándulás a ZH-Konyháján. Klikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!