Belföld

2011.01.18. 17:25

Az MSZP elnökségét tájékoztatta Andor László

Elmúlt évi munkájáról és az Európa 2020 stratégia szociális és foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseiről tájékoztatta az MSZP elnökségét Andor László, az Európai Unió foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa kedden.

MTI

Az MSZP közleménye szerint Andor László kiemelte, hogy a stratégia alapján a 20 és 64 év közötti korcsoportban a foglalkoztatást legalább 75 százalékra kell emelni, a szegénységi küszöb alatt élők számát pedig tíz év alatt legalább húszmillióval csökkenteni.

Andor László tájékoztatást adott a kohéziós politika jövőjével kapcsolatos szakmai elképzelésekről, a gazdasági kormányzás új mechanizmusáról, valamint szólt a demográfiai kérdésekről folyó vitáról és a roma keretstratégiáról, amelyet az Európai Bizottság a tervek szerint idén áprilisban terjeszt elő. Hangsúlyozta, hogy a cigányság társadalmi felzárkóztatása alapvetően a tagállamok feladata, az európai stratégia ehhez fog támogatást nyújtani - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!