Belföld

2010.12.03. 11:41

Megkapta a 7,5 milliárd forintot a BKV

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester megállapodása alapján - a kormány döntését követően közel három héttel - pénteken megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a BKV számlájára a 7,5 milliárd forint.

MTI

Ezt Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója közölte az MTI-vel.

A minisztérium előző nap ugyancsak közleményben jelezte, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) intézkedett a kormány által a BKV részére juttatott 7,5 milliárd forintos állami támogatás átutalásáról, s az összeg pénteken érkezik a vállalat számlájára.
   
A tárca sajtóosztályának csütörtöki közleménye szerint két nappal a kormány határozatát követően a MÁK intézkedett az állami támogatás átutalásáról, miután a Belügyminisztériumtól megkapta a támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat.
   
Mint felidézték: a kormány "november 30-i határozatában döntött a BKV Zrt. működtetéséhez szükséges intézkedésekről, ezen belül 7,5 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés általános tartaléka terhére annak érdekében, hogy a közlekedési cég zavartalan működése biztosítva legyen".
   
Tarlós István főpolgármester e hét szerdán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában érthetetlennek nevezte, hogy a két és fél hete hozott kormánydöntés ellenére nem érkezett meg a pénz a fővároshoz, illetve a közlekedési vállalathoz.
   
A főpolgármester úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy "képességbeli problémák vannak ebben a minisztériumban, a miniszterelnök úrra haragszanak, vagy rám haragszanak, vagy Budapestre, egyszerűen érthetetlen (...) nem tudom mire várnak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!