Belföld

2010.11.11. 18:50

Újraszabályozná a kormány a kisebbségi önkormányzatok finanszírozását

A kormány mielőbb újraszabályozná a hazai kisebbségi önkormányzatok működését és finanszírozását, mert a kabinet szerint csak így lehet gátat szabni az etnobiznisznek, azaz a pénzügyi visszaélésekre szakosodó álönkormányzatok létrehozásának és fiktív ténykedésének.

MTI

A szakállamtitkárság MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Latorcai Csaba nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az etnobiznisz felszámolásának szándékáról és az ehhez szükséges lépésekről az Országos Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségével csütörtökön tartott egyeztetésen beszélt.
   
A közlemény kitér arra, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett megbeszélésen mind a tizenhárom országos kisebbségi önkormányzat üdvözölte a kormány törekvéseit, mivel a visszaélések mindannyiukat érintik, és presztízsveszteséget okoznak nekik.
   
A tárgyaláson a résztvevők tájékoztatást kaptak a jövő évi költségvetésről és az új alkotmány kisebbségi jogokra vonatkozó alapjogi koncepciójáról is - ismerteti a tárca egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárságának közleménye.

Ezek is érdekelhetik