Belföld

2010.10.01. 05:32

Százmilliók túlórára az NBH-nál az őszödi beszéd után

Milliós túlórapénzeket fizetett ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több száz munkatársának a 2006 őszén végrehajtott feladatokért. Az elhárítás emberei többek között információkat gyűjtöttek az őszödi beszéd után utcára vonult tüntetők közt elvegyülve.

MTI

Az elhárítás embereinek az volt a dolguk, hogy elvegyüljenek az őszödi beszéd után az utcára vonult tüntetők között és információkat gyűjtsenek a demonstrációk szervezői és az ellenzéki politikusok kapcsolatáról - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A lap úgy tudja, az NBH-soknak félmilliótól egymillió forintig terjedő, esetenként ennél is több túlórapénzt ígértek, és a többletjuttatást legalább 300 munkatársnak fizették ki 2006 karácsonyán.
   
Feladatuk közé tartozott az is, hogy megtudják, kik szivárogtatnak ki adatokat a sajtónak a minisztériumokból - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a szervezett titkosszolgálati akcióhoz annyi ember kellett, hogy még nyugdíjas munkatársakat is visszahívtak, akiknek együtt kellett tüntetniük a tömeggel a Kossuth téren és más helyszíneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!