Belföld

2010.04.28. 16:32

Erdőben rejtette el zsákmányát a betörőbanda

Egy erdőben rejtette el félmillió forint értékű zsákmányát az a betörőbanda, amely szó szerint kiürítette a vegyesboltot a Baranya megyei Cserdiben.

MTI

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az öttagú társaság még vasárnap "rohanta le" az üzletet, és krumplis ládákba pakolva mindent elvitt, ami mozdítható volt: kávékat, felvágottakat, fűszereket, samponokat, tejtermékeket, szeszes italokat, cigarettákat.
   
A rendőrök másnap ellenőrizték a helyi portákat. Felfigyeltek egy nőre, aki kihallgatásakor nem tudott alibit igazolni a betörés idejére. Később megnevezte egy bűntársát, ő pedig a többiek kilétét is felfedte.
   
Kiderült, a bűncselekményt egy 57 éves helyi férfi és 21 éves fia tervelte ki. Felmérték a terepet, megtervezték az akciót, csak arra nem gondoltak, hol fogják elrejteni a lopott árut. Haza nem tudták vinni, mert sok volt és nehéz, végül egyikük kitalálta, hogy a közeli erdőben rejtsék el. Gallyakkal és fűvel fedték le, de a rendőrök megtalálták, a betörők ellen pedig eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!